ActiveInformation


Parempaa paikallista tiedonjakoa asukkaille, turisteille ja kaikille muille joukkoliikenteen käyttäjille aktiivisesti työntämällä tarpeellista ja hyödyllistä tietoa linjaautojen infonäytöille kuten tietoja paikallisista tapahtumista, kunnan asukkaita koskevia uutisia (kuulutukset, uutiset), paikallisuutisia, HSL/Föli/jne omia liikennetiedotteita (esim poikkeustieto), seuraava pysäkki ja vaihtolinjat (kartalla), hätäviestejä, linjakohtaiset vaihtolinjojen aikataulut/juna/ratikka-aikataulut, tärkeitä päiviä, elokuvatarjontaa, linjan lähellä olevia avoimia työpaikkoja sekä muuta linjakohtaista tietoa.

Novelty

Paikallisliikenteen linjaautoissa olevat infonäytöt näyttävät (ainakin Turussa) vain (paikallis)uutisia, säätietoja sekä mainoksia. Tämä tietoa palvelee melko köyhästi asukkaita, turisteja ja muita joukkoliikenteen käyttäjiä. Jos asukas ei aktiivisesti hae tietoa esimerkiksi kaupungin www-sivuilta moni tärkeä tiedote/uutinen/tapahtuma/deadline voi mennä ohi.

Business potential

Näytöillä voi tietysti esittää mainoksia myös tulevaisuudessa ja näin rahoittaa toimintaa. Voidaan myös myydä tapahtumajärjestäjille ylimääräistä näkyvyyttä ja esimerkiksi messujen ajan messulinjoilla voidaan tarjota tapahtumatietoja.

Mahdollisia tietolähteitä:

  • Joukkoliikenteen GTFS & SIRI syötteitä
  • LinkedEvent tapahtumatietokantaa
  • Kunnan RSS syötteitä
  • Vantaa avoimet työpaikat rajapintaa

Images

Image
Image
Image